Taiteilija

Meint ZwerverMeint Zwerver syntyi 1961 Winsumissa (Gr), Alankomaiden pohjoisosissa. Luovuuden hän sai syntymälahjakseen. Jo pienenä lapsena Meint maalasi abstrakteja töitä toisten lasten piirtäessä tikku-ukkoja, muovaili savea ja teki yhtä ja toista metallista. Myöhemmin koulussa Meintin lempiaine oli käsityö. Puuntyöstö ja savenvalaminen kiinnostivat eniten.

Aikuisiässä Meint huomasi, että kuorma- ja linja-autokuljettajan ura ei ollut se oikea ja koulutti itsensä uudelleen – huonekalupuusepäksi. Koulutus keskittyi lähinnä puuntyöstökoneiden käyttöön ja tekniikoiden oppimiseen, niin että varsinaisen käsityön – puunveiston ja patsaiden teon – Meint sai opetella itsekseen, lukemalla ja harjoittelemalla, harjoittelemalla ja harjoittelemalla…

Nykyisin Meint ei juurikaan tee huonekaluja, vaan omistautuu puunsorvaukselle ja –veistolle. Pitkän aikaa Meint teki monenlaisia erikoisia puisia käyttöesineitä, kuten snapsipikareita. Tällä hetkellä hän keskittyy pienten patsaiden veistoon.

Muotoilun lisäksi erikoista Meintin töissä on itsekehitetty pintakäsittely, joka arvokkaasti korostaa puun omaa olemusta ja antaa teoksille silkinpehmeän pinnan.

Ekologisuus – Meintin toinen luonto – tulee ilmi joka työvaiheessa: tavallisesti kaikki raaka-aineet ovat puhtaita luonnonmateriaaleja ja puutavara tulee Kemiön seudulta ja lähialueilta.