Konstnären

Meint ZwerverMeint Zwerver föddes 1961 i Winsum (Gr), i norra delen av Nederländerna. Kreativiteten fick han som födelsegåva. Meint målade redan som barn abstrakta verk när andra barn ritade streckgubbar. Han formade lera och gjorde ett och annat av metall. Senare var Meints favoritämne i skolan hantverk. Bearbetning av trä och gjutning av lera intresserade mest.

I vuxen ålder märkte Meint att karriären som lastbils- och busschaufför inte var den rätta. Han omskolade sig – till finsnickare. Utbildningen fokuserade främst på användning av olika träbearbetningsmaskiner och inlärning av tekniker, så det verkliga hantverket – slöjden och skulpteringen – fick Meint lära sig på egen hand, genom att läsa och öva, öva och öva…

Numera gör Meint nästan inga möbler utan ägnar sig åt svarvning och slöjd. Länge gjorde Meint många slags originella bruksföremål av trä, såsom snapsbägare. Just nu fokuserar han på små skulpturer.

Meints verk är speciella utöver designen även genom den självutvecklade ytbehandlingen som värdigt framhäver träets eget väsen och ger verken en silkeslen yta.

Det ekologiska – Meints andra natur – kommer fram i alla stadier av arbetet: vanligtvis är alla råvaror rena naturmaterial och kommer från Kimitoön och närområden